2010-10-27

unger3

Familjen var väldigt trevlig och gästvänlig. De bjöd på allt som man skulle vilja ha och om man bad om något så gjorde de det direkt. Det blev nästan lite pinsamt, men de ville bara vara snälla mot sina gäster så det var bara att tacka många gånger och le.

Rekordet slogs när vi tog bort våra tallrikar från bordet när vi ätit upp och mamman nästan blev sur och sa att vi skulle ställa tillbaka tallrikarna och låta det vara i fortsättningen.

Deras engelska var dock inte så bra. Pappan i familjen kunde ingen engelska alls och de andra kunde göra sig förstådda nästan jämnt. Det kan låta komplicerat att kommunicera med dem men vi bildade oss ett eget sätt att göra det på. Vi pekade på saker som vi inte kom på ordet på, vi gjorde rörelser och försökte på vårt eget språk för att se om den andra parten förstod.

När man är 10 år i Ungern får man välja om man vill läsa engelska eller tyska. Många väljer tyska före engelska vilket jag tycker är helt sjukt. Om de valt tyska i första hand börjar man inte läsa engelska förens man är 14 år. Jag tycker att de borde tänka om i Ungern. Man behöver ha en bra engelska för att senare i livet kunna jobba internationellt.


Inga kommentarer: